Blomstereng
Bergknapp tilbyr blomstereng både som matter og sådd med frø. Når området er etablert skaper det trivsel, innbyr til insekter og krever lite vedlikehold. Den flotteste perioden er ved blomstring. Blomstereng passer perfekt i kombinasjon med sedum og andre grønne flater.
Se også:
Blomsterengen skaper gode biotoper for insekter, og krever lite vedlikehold, spesielt i vanskelige skråninger. Området kan både sås med frø og legges ut med våre matter med etablerte planter på noen få timer. Våre matter og frøblandinger består kun av ville norske engplanter. Blomstereng kan, i kombinasjon med et 15–25 cm tykt lag lettjord, også brukes på tak. Ved å benytte vår blomstermatte kan man få 23 arter på taket. Flere av artene er bievennlige, deriblant ryllik og prestekrage.
Blomstringstid og vedlikehold
Blomstringstiden strekker seg fra mai til oktober, med forskjellige blomster som blomstrer i perioder for å gi variasjon gjennom sesongen. For å opprettholde blomsterengmattene, bør de slås om høsten, helst i slutten av august eller starten av september. Dette aktiverer frøene til neste vekstsesong og hindrer gresset i å overta.
BREEAM-NOR-poeng
Etablering av stedegen vegetasjon og arealer med sand og grus kan skape leveområder for blant annet truete biearter. Miljøsertifiseringen BREEAM NOR foreslår nettopp slike økologitiltak for å forbedre en tomts økologiske verdi og for å opprettholde det biologiske mangfoldet i forbindelse med utbyggingsprosjekter. På store flater anbefales at vi sår blomsterengen fra frø og er ansvarlig for årlig vedkehold av området.
Fakta om matter
Størrelse per matte: 0,9–1 m²
Vekt: ca. 25 kg. (tørrvekt pr matte)
Vekt blomsterengsystem:
ca. 100–150 kg/m² (vannmettet).
Vekten i vannmettet tilstand er avhengig av oppbygningen av taket, dvs. tykkelsen på laget med lettjord under matten. Vanligvis er dette laget 15–25 cm tykk.
Vedlikehold
Én slått per år (juli/august),
deretter fjerning av høyet
Forarbeid:
Etableres på næringsfattig jord
Etterarbeid:
Vannes i tre uker etter etablering
Sortiment
Standard
Tørreng
Friskeng
Spesialblandinger
Kalktørreng
Fukteng
Strandeng
Salttålig eng
Standard opphav
Sørøstlandet
Sørvestlandet (Rogaland)
Vestlandet
Midt-Norge
Ta kontakt for vurdering av flere mulige opphav